Gruppereise til Firenze

Gruppereise til Firenze


Man trenger ikke være kunst- og historieinteressert for å nyte Firenze, men det skader definitivt ikke. Toscanas hovedstad er ganske liten i utstrekning, men ekstremt tett på opplevelser, noe som gjør den glimrende for gruppereiser og firmaturer.
Byen ligger på en slette omgitt av fjell, og føles nesten som et eneste stort museum: Det sies at over en tredel av det siste årtusenets viktigste kunstnere har bodd eller arbeidet i Firenze! Denne kulturarven merkes, ikke bare på museer og arkitektur, men også på overfloden av små, koselige butikker og markeder som ivaretar gamle håndverkstradisjoner av ulike slag.

Allerede før du ankommer byen, kan du se Brunelleschis berømte kuppel på den enorme Santa Maria del Fiore-domkirken. Derfra er det ikke langt til rådhuset Palazzo Vecchio, der en kopi av Michelangelos David-statue vokter inngangen. Vil du se originalen, finnes den på Museum Academia ganske nært. Ta også gjerne et besøk på det legendariske kunstmuseet Uffizi, men pass opp: Her danner køene seg tidlig.

Gruppereiser til Firenze – Firenze har mye å tilby

Byen deles i to av elven Arno, og forbindes av en rekke broer. Den klart mest kjente er den sjarmerende Ponte Vecchio, den eneste som ikke ble ødelagt under andre verdenskrig. Dette området er fullt av butikker – både brede handlegater og trange smug fulle av små butikker. Etter en gåtur her kan det friste med et stopp på en av områdets mange restauranter, vinbarer og kafeteriaer, som er billigere og bedre enn dem du finner rett rundt domkirken. En toscansk spesialitet er bistecca alla fiorentina, T-beinsteik grillet på kull servert på en seng av ruccola. Og glem ikke et dessertstopp på en gelateria – du kjenner igjen hjemmelagd gelato på at pistasjisen ikke er knallgrønn.

Får du nok av å gå rundt i travle gater, kan det passe godt med et avbrekk i den nydelige Boboli-hagen, en park og botanisk hage som ligger rundt Palazzo Pitti. Anbefales kan også en utflukt til den lille fjellandsbyen Vinci, fødebyen til Leonardo da Vinci som også huser museet hans, eller etruskerbyen Fiesole.
FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Din Reisepartner AS

⌂ Elvegata 11b, 
4608 Kristiansand, 
Norge

✆ +47 38 04 31 00

@ harald@dinreisepartner.no

Contact Us

Share by: