Gruppereise til Nice

Gruppereise til Nice


"Grekerne og romerne gjorde det, det samme gjorde rike adelsmenn, filmstjerner, artister og tusenvis av turister. De hadde bare tenkt å reise forbi, men ble i stedet værende i Nice og langs den franske riviera. Noen ble et par uker, andre ble værende i flere måneder og år. Fanget av lyset, trollbundet av luktene og sjarmert av smaken av olivener, vin og saftige grønnsaker. For ikke å glemme det turkise havet. I tillegg til dette, har en Nice Nouveau vokst frem – en dristig middelhavsby med pulserende natteliv, nye avantgardistiske hoteller og utfordrende kunstgalleri."
Når du ankommer Nice med fly kommer du rett til byens vakreste allé, nemlig Promenade des Anglais som blir omtalt som middelhavets svar på Champs-Élysées. Denne havpromenaden strekker seg mellom luksushotell og strand der rollerskatere ruller seg mellom palmer, limousiner og strandrestauranter. Disse tingene blir omtalt som Nice´s kosmetiske ansikt.

Byens hjerte ligger litt lengre unna, ved en markedsplass som heter Cours Saleya og en labbrynt av små gater i den gamle byen, La Veille Ville. Det som blir omtalt som hovedpulsåren er noe de kaller: er la rue Droite. Her kan du finne både markeder og kirker. I Nice anbefales et besøk av Cimiez-åsene i nord. Her finner du Matisse-museet og en formidabel utsikt.

Franskmennene blir misunnet av hele verden for deres livskvalitet. Innbyggerne i Riviera blir misunnet for deres liv i «paradis». Byen Nice har en kombinasjon av begge disse verdenene. Her kan du nyte timesvis med kaffedrikking i lykkelige omstendigheter eller finne små provençalske markedsplasser, men du kan også besøke berømte museum.

Nice har også verdens største drivhus. Besøk Le Parc Floral de la valle de Nice og la deg fascinere av syv ulike tropiske klimaer som dekker syv hektar, med 500 ulike plantearter. Du kan se babyhaier og lukte på tusenvis av blomster mens du lytter til fuglesang over høyttaleranlegget.

Om du er interessert i gamle kirker så fins det en stor russisk ortodoks kirke vest for den tidligere jerngardinen. Kirken er et resultat av tsarriket, der rike folk hygget seg på kasinoene i Riviera på lørdagskvelden og gikk til denne kirken på søndagen. Etter kommunismens fall i Øst-Europa er ting egentlig de samme her. Om du besøker katedralen er kleskoden streng.  

Når du går på shopping i Frankrike kan du merke deg at hverken mote eller mat og drikke er tidsfordriv, det er selve grunnlaget til livet. Fransk smakfullhet og diskriminering gjenspeiler utvalget av varene i butikkene. Nærliggende Italia preger også klesstil og tradisjoner i område Riviera. 

Gruppereiser til Nice – Nice har mye å tilby

Enten du er ute etter å slappe av på en strand, nyte et måltid Promenade des Anglais, drikke en god kopp kaffe eller en fransk vin med en god Brie, eller gå på Matisse´s berømte museum til drivhuset eller nyte byens uteliv på kveldstid. Så er Nice en herlig destinasjon for deg og gruppen du drar med. 
FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Din Reisepartner AS

⌂ Elvegata 11b, 
4608 Kristiansand, 
Norge

✆ +47 38 04 31 00

@ harald@dinreisepartner.no

Contact Us

Share by: