Gruppereise til Praha

PRAHA


En reise til Praha tar deg gjennom Europas historie og kulturhistorie. Her går man i de samme gatene som kunstnere, vitenskapsmenn, herskere og hærførere som har preget europeisk politikk og kulturliv gjennom tusen år.
Praha er dessuten en kompakt by der det meste man vil se ligger lett tilgjengelig til fots eller via metro, så byen egner seg perfekt for langhelger eller korte gruppereiser og firmaturer.

Noe av det første som slår en ved Praha, er den utrolige rike arkitekturen og kunsten som omgir en på alle hold langs byens gater og torg. Her står overdådige barokke palasser og kirker side om side med sofistikerte art nouveau-bygninger som er usedvanlig godt bevart.

Gruppereiser til Praha – Praha har mye å tilby

En tur til det enorme slottskomplekset på høydedraget vest for elven Moldau er nærmest påkrevet – det eneste som kan konkurrere med alt det fantastiske du får se i og rundt selve slottet, er kanskje utsikten derfra og utover byen og elven. Du vil se at mange broer forbinder den østre og vestre delen av byen, men den klart mest kjente er Karlsbroen, med sine over 30 statuer stående på rekkverket. Her kan du kjøpe originale fotografier og kunstverk fra en rekke lokale kunstnere og også høre på det legendariske jazzbandet som spiller gatekonserter flere ganger om dagen. Omtrent ti minutter unna ligger det mest fotograferte motivet i Praha, nemlig det astronomiske uret fra 1410 i rådhustårnet, med en uforglemmelig vakker torgplass foran. Her ligger også den berømte Týnkirken, med sine karakteristiske doble tårn.

Ellers må man ikke glemme å få med seg hjem noen av byens mange spesialiteter, for eksempel krystall, brukskunst, modernistisk og funksjonalistisk design og håndlagde marionetter. Og når shoppingturen i de talløse små og sjarmerende håndverksbutikkene er over, passer det godt å sette seg ned i en av byens mange restauranter eller barer – Praha er tross alt kjent for et øl i verdensklasse.
FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD
Din Reisepartner AS

⌂ Elvegata 11b, 
4608 Kristiansand, 
Norge

✆ +47 38 04 31 00

@ harald@dinreisepartner.no

Contact Us

Share by: