Italia/Milano

Milano, ”Nord-Italias hovedstad”, her finner du design klær og sko. Landets økonomiske sentrum. Bestill en gruppereise til Milano!

Få et uforpliktende tilbud!
x

Milano, ”Nord-Italias hovedstad”, her finner du design klær og sko. Landets økonomiske sentrum. Bestill en gruppereise til Milano! Denne moderne og pulserende byen er hovedsetet for den italienske moteindustrien.

”Nord-Italias hovedstad” og Italias nest største by, er på mange måter Italias økonomiske tyngdepunkt. Denne moderne og pulserende byen er hovedsetet for den italienske moteindustrien, børsen og medieindustrien. Alt dette er med på å gjøre Milano til en av verdens mest glamorøse og forføreriske byer. Men likevel har byen et sjarmerende ”gammeldags” sentrum og rommer til og med verdens største gotiske katedral. Alle er virkelig ved en firmatur eller gruppereise til Milano, der alle kan la seg rive med av det spennende og tidløse storbylivet.

Milano har et rikt kultur- og underholdningsliv å ta for seg av. Hvis man ikke først og fremst kommer for de mange motevisningene, kan kanskje byens mange kjente kunstmuseer og -gallerier friste. For eksempel det berømte Brera-galleriet eller Museo Cenacolo Viniciano. Mer moderne kunst kan man se i gallerier som Pinacoteca Ambrosiana, Civica Galleria d’Arte Moderna og Padiglione d’Arte Comtemporanea. Til sammen vil de ha nye, spennende utstillinger å ta i øyesyn. Et helt annet slags museum er Det nasjonale vitenskaps- og teknologimuseet, som er et must for alle med interesse for slikt. Er man ute etter musikk, er Milano selvsagt sete for den verdensberømte Scala-operaen. Det er også en rekke andre storslagne scener for konserter og teaterforestillinger. De siste årene har det også vært satt opp mange klassiske musikaler av typen Singing in the Rain og Sound of Music på for eksempel Teatro Ventaglio Nazionale.

Gruppereiser til Milano – Milano har mye å tilby

En av Milanos største styrker er det varierte og spennende nattelivet, og man kan nok bruke mange år på å oppdage alle byens perler. Alt fra koselige, ujålete puber til kafeer, barer, vinbarer, lounger og utpregede nattklubber. I Milano tas klubblivet virkelig på alvor. Det må man forvente av hjembyen til så mange forretningsmenn, designere og fotomodeller. Det er stor konkurranse klubbene imellom om å kunne by på fetest musikk og stiligst interiørdesign. Mellom halv sju og ni på kvelden har de fleste av byens puber ”happy hour”, så da må du forvente å måtte kjempe om sitteplassene.

Men ingen drar til Milano uten å tenke på shopping. Byen som har vært hjemsted for både Giorgio Armani, Miuccia Prada, Dolca & Gabbana og Versace. Milano huser også verdens største mote- og møbelmesser, har selvsagt strålende shoppingmuligheter for alt som kan kalles mote og design. Dette er lettest å shoppe i et av byens tre såkalte corso-er, eller kjøpesentre. De ligger litt utenfor det historiske sentrum. Ønsker du en litt annen opplevelse, er gatemarkedet Viale Papiniano eller loppemarkedet Fiera di Sengallia spennende valg, begge er åpne på lørdager.

Og har dere litt ekstra tid, kan det absolutt anbefales å få seg en liten pustepause fra den travle byen på og rundt Como-sjøen, ca. en times kjøring unna. Como er en pittoresk, gammel by med mange middelalder- og renessansekirker. Derfra kan dere ta en av de mange guidede båtturene på Como-sjøen. En av Italias nydeligste innsjøer, omgitt av små, koselige byer med strandpromenader og broer, og med panoramautsikt opp mot Alpene. En av disse er Bergamo som er et godt alternativ for gruppereise til Milano om det blir for dyrt i storbyen. Man kan til og med ta en taubane opp fjellsiden for å få med seg hele utsikten – dette vil gi turen en prikk over i-en som dere sent vil glemme! Bestille et uforpliktende tilbud på gruppereise til Milano i dag!

GRUPPEREISER

ER DERE 10 PERSONER ELLER FLERE?

Vi skreddersyr deres gruppereiser og turprogram etter behov og ordner alt fra A-Å.
Få et uforpliktende tilbud!

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no