Norge/Lofoten

Hvite sandstrender, knallblått hav, vakker vill natur omkranset av høye fjell og Lofot fiske! Få et uforpliktende tilbud på gruppereise til Lofoten!

Få et uforpliktende tilbud!
x

Hvite sandstrender, knallblått hav, vakker vill natur omkranset av høye fjell og Lofot fiske! Få et uforpliktende tilbud på gruppereise til Lofoten!

Noen av strendene i Lofoten er faktisk også kjent som en av verdens beste surfesteder, og fjellene spesielt rundt Henningsvær er gjenstand for stor klatreaktivitet. I Henningsvær er det klatremiljø, camps og egen klatrecafe. Ellers byr fjellene i Lofoten på rekreasjon og friluftsliv for alle.

Midnattsol
Dette fenomenet ser du nesten aller best i Lofoten. Vi har spesielle plasser som egner seg spesielt godt for å bivåne midnattssola, og det er vakkert – usedvanlig vakkert. Kan ses i perioden 27/5-27/7. Hva med et slag golf, midt på natta.

Nordlys
Spør oss om nordlyset! Det arangeres til og med egne Northern Ligh Camps i Lofoten hvor man får egen lavvo, guide og en helt spesiell opplevelse knyttet til fenomenet Nordlys! Vi ser det allerede fra september. Vel verdt en gruppereise til Lofoten!

Teambuilding i Lofoten!
RIB Seafari© – en kulturhistorisk rundreise i gummibåt!
Opplev Lofoten fra sjøsiden. Et must for nærmest alle våre grupper og en helt unik opplevelse.
Seafari passer alle våre kunder, og vi tilpasser alle våre turer etter publikum, og værforhold. Seafari har som formål å begeistre og ikke bekymre! Gjennom vår unike guide forteller vi historien fra sjøsiden og viser deg Lofoten slik Lofoten best vil fremstå – fra havsiden.
Sikkerhet på personell og utstyr er 1. prioritet, og våre forsikringsordninger tar vare på dette – i tillegg til nødvendig sikkerhetsutstyr og vår håndtering av personell i båt.

Havkajakk
Å padle havkajakk i Lofoten er nok den aktiviteten som gir mest inntrykk på våre gjester!
Her kommer man veldig nærme de ekstreme kontrastene vi er kjente for, og dette gir effekt – garantert!
Alle kan gjøre denne aktiviteten og vi bruker mye tid på sikkerhet og instruks – på land! – før vi entrer de doble kajakkene og padler av gårde.
Kan gjennomføres hele året og alle får tørrdrakter som er veldig mobile og komfortable å ha på

Fiske i Lofoten
Lofotfisket er det viktigste sesongfisket etter torsk i Norge. Lofotfisket starter i januar og varer til ut i april.

Gruppereiser til Lofoten – Lofoten har mye å tilby

I denne perioden er det fisken søker inn til kysten for å gyte. Siden vikingtiden har lofotfisket hatt stor betydning for landsdelen, og også for matforsyning og økonomi i landet som helhet. Inntil 1940 var lofotfisket hovedinntektskilden for flertallet av fiskerne i Nord-Norge. Disse fiskerne kombinerte dette som regel med håndverk, jordbruk og annet arbeid. I 1933 deltok ca. 32 000 mann i lofotfisket, i 1958 var antallet sunket til 12 000 mann og i 1990 var det nede i rundt 2 000. Lofotfisket er underlagt lov av 1955 om saltvannsfiskeriene.

Gytefeltene strekker seg fra Lopphavet til Trøndelag, men de viktigste fiskefeltene ligger på nordsiden av Vestfjorden, fra Lødingen til Røst. I den perioden fisket foregår, kalles torsken skrei. Av redskaper brukes nå line, garn, håndsnøre og på enkelte steder snurrevad. Ingen vet helt eksakt når menneskene ble klar over torskens gytemønster og det årlige lofotfisket startet. I 1864 oppdaget Georg Ossian Sars at skreien var pelagisk gytende og ikke bentisk, slik som laks.
Kilde: Wikipedia

Fjelltur i Lofoten
Fjelltur i ulike varianter; fra de minste toppene som Linken 150 moh, Tjeldbergtinden 367 moh og opp til de mer ekstreme på 600-800 moh – hva med å hoppe på Svolvær Geita!?
Keiser Willhelm besteg Digermulkollen (senere kalt Keiservarden) i Digermulen i 1889, 384 moh. Dette sies å være starten på Nord-Norsk reiselivsutvikling. Denne toppen ligger i Raftsundet med utsikt mot Trollfjorden, Stetinden (Norges nasjonalfjell) og Hamarøyskaftet. På en klar høstdag kan man også skimte Landegode og Værøy/ Røst.
Vi kombinerer en slik fjelltur med RIB Seafari og gjerne lunsj på Skrova utpå dagen – hva med Lofot-SPA til slutt som prikken over i-en? Vel verdt en gruppereise til Lofoten!

Henningsvær
Denne pærlen av kanskje Lofotens vakreste fiskevær med all dens tilbud og variasjoner, pleier å være et fast innslag på våre turer, og et av høydepunktene. Hennigsvær er kjent på de flestes lepper, men svært få kan forestille seg hva dette samfunnet byr på. Fra arkitekttegnet bryggehotell, Nordnorges største privateide kunstsamling i Lofotens Hus, rustikke bryggebarer på kaikanten, håndverksbutikker som lar deg delta i produksjonen, små kaffeer og spesialforretninger og muligheten for et bad i stamp på bryggekanten. Her er mulighetene mange, og du lar deg begeistre av roen, folket og atmosfæren!
Henningsvær er vakkert, og folket her er enda vakrere. Vi pleier å ende en kortere fisketur her, vi kjører noen ganger buss ut, eller vi har det som et stoppested på gummibåttur. Alt skreddersydd slik du vil ha det!

Lofot-SPA
Lofot-SPA er vår lokale vri på tradisjonell stamp og badstu!
I flotte omgivelser med utsikt mot storhavet – gjerne med et glass champagne…
Det finnes muligheter i Svolvær, men de flotteste fasilitetene finner du på brygga i Henningsvær, eller kanskje aller helst – på Nyvågar Rorbuhotell. Her kombinere du gjerne tilbudet med ny kunnskap om våre drikkevaner på Akevittloftet og en bedre middag i pakkeløsninger. Stampene har “alle rettigheter”.
Dette gir en eksotisk touch på alle tider av året, og er du eksotisk nok, så hopper du i havet underveis – bokstavelig talt. Vel verdt en gruppereise til Lofoten!

Mat- og vinkurs
Lofoten og Svolvær er fyllt av mattradisjon og noen av våre alle beste kokker. I tillegg har det moderne Svolvær knyttet til seg internasjonal kunnskap og erfaring på vin, og vi kan tilby det aller meste av det du måtte ønske nå de kommer til kurs om vin og mat.
Vi tilpasser gjerne etter behov, men det finnes et utvalg av standadiserte pakker, fra de små hos den lokale fiskehandleren i Henningsvær, til det å sluttføre en hel dag på havet ved å tilberede din egen fangst på et av hotellkjøkkenene rundt forbi.

Ørnesafari
Ørnesafari i RIB eller større båt. Majestetisk. Vi kan nesten garantere ørn – hver gang.
Dette er majestetisk, og farvannene innover mot Trollfjorden eller rundt øyene Storemolla, Lillemolla og Skrova, vet vi stort sett hvor vi skal lete for å se disse majestetiske dyrene i aksjon. Bestill et uforpliktende tilbud på gruppereise til Lofoten!

GRUPPEREISER

ER DERE 10 PERSONER ELLER FLERE?

Vi skreddersyr deres gruppereiser og turprogram etter behov og ordner alt fra A-Å.
Få et uforpliktende tilbud!

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no