Polen/Krakow

Perlen blant de polske byene er Krakow. Den tidligere hovedstaden er så godt som uberørt av…

 

Få et uforpliktende tilbud!
x

Perlen blant de polske byene er Krakow. Den tidligere hovedstaden er så godt som uberørt av krigene som har herjet landet, og atmosfæren i byen er preget av en rik historisk og kulturell arv som strekker seg langt tilbakeBestill en gruppereise til Krakow!

Blant byens eldste attraksjoner er Florianporten fra 1300-tallet, den eneste gjenværende delen av de gamle bymurene rundt middelalderens bysentrum. Der murene en gang lå, ligger i dag Plantyparken, og en tur i denne parken er et glimrende sted å begynne utforskingen av byen. Om du er på egen hånd eller sammen med venner eller kolleger på gruppereise til Krakow eller firmatur. På det største middelaldertorvet, Rynek Główny, kan du se Mariakirken fra 1400–1500-tallet.
Selve hjertet av torvet er Sukiennice (markedshallen), der håndverkerne holdt til i gamle dager. Den dag i dag yrer dette markedet av liv, med et galleri for polske malere, salgsboder, kafeer, restauranter og gatemusikanter. Ikke langt fra markedet finner du universitetskvartalet. Collegium Maius, det aller eldste universitetet, er i dag omgjort til et museum, og hele området rundt er preget av de høytragende spirene fra en rekke kirker. Pass også på å få med deg noen av byens mange kunstgallerier, museer og fantastiske restauranter.

Gruppereiser til Krakow – Polen har mye å tilby

Man bør ikke forlate Krakow uten å ha vært i Kazimierz, området sør for Wawel-slottet, som tidligere var en separat by, men har vokst sammen med Krakow. Før den annen verdenskrig var dette området den jødiske bydelen, og bydelen med sine trange, sjarmerende gater og talløse synagoger har en fantastisk og unik atmosfære.

Men er det unike opplevelser du er på jakt etter, kan også en tur ut av Krakow og til den lille byen Wieliczka anbefales. Her finnes nemlig en gammel saltgruve med røtter helt tilbake til 1400-tallet. Her kan man vandre rundt under jorden og beundre alle de flotte saltskulpturene som står på Unescos verdensarvliste. Den som vil, kan til og med få med seg et spabesøk nede i gruven! Området rundt Krakow er dessuten fullt av små, sjarmerende landsbyer, gamle klostre, slott og vakre, spennende klipper. Tar man seg tid til en rundtur, vil man slett ikke kjede seg med en gruppereise til Krakow!

Et besøk i Auschwitz er og noe vi kan anbefale selv om det er en plass hvor følelsene dine blir satt på sterk prøve. En går ikke upåvirket bort etter å ha sett størrelsen og systemet på galskapen til Hitler. En sterk påminnelse om hva jødene fikk gjennomgå under den andre verdenskrig.

GRUPPEREISER

ER DERE 10 PERSONER ELLER FLERE?

Vi skreddersyr deres gruppereiser og turprogram etter behov og ordner alt fra A-Å.
Få et uforpliktende tilbud!

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no