Polen/Warszawa

Warszawa er en særegen og storslått by med en rik og spennende historie. Selv om byen i dag er svært moderne og har en…

Få et uforpliktende tilbud!
x

Warszawa er en særegen og storslått by med en rik og spennende historie. Selv om byen i dag er svært moderne og har en imponerende skyline av skyskrapere og luksushoteller, er det likevel mange besøkende som først og fremst lar seg blende av byens mange gamle palasser, kirker og minnesmerker, som alle er blitt så nennsomt restaurert etter krigens herjinger.

Gamlebyen i den polske hovedstaden, med sine trange, romantiske gater, kafeer og koselige butikker, er i dag et blomstrende bysentrum med stor kulturell innflytelse. Dette er med på å gjøre Warsawa til et flott mål for en firmatur eller gruppereise.

En tur til Warszawa er ikke komplett uten et besøk i det Kongeslottet i gamlebyen. Bygningen som allerede på 1400-tallet tjente som bolig for de polske kongene, ble ødelagt under krigen, men siden gjenoppbygget med pomp og prakt på 70- og 80-tallet. Hovedstaden i dette overveiende katolske landet kan også skilte med en lang rekke imponerende kirker og katedraler fra ulike tidsepoker, blant annet den kjente St. Johannes døperens katedral.

Gruppereiser til Warszawa – Polen har mye å tilby

En annen populær severdighet er museet for Warszawaoppstanden i 1944, da polakkene kjempet en heroisk, men fåfengt kamp for å befri byen fra de tyske styrkene. Museet åpnet til femtiårs markeringen i 2004, og betegnes av mange som det beste i Polen. Warszawa kan også by på uforglemmelige musikkopplevelser i Nasjonaloperaen, Nasjonalfilharmonien og Kammeroperaen – og billettene trenger ikke koste mer enn en drøy hundrelapp.

I matveien har Warszawa mye spennende å by på, og det lokale kjøkkenet er preget av en blanding av polsk, russisk, litauisk, tysk og jødisk innflytelse. Blant de mer elegante restaurantene finnes for eksempel Belvedere, som med sin flotte arkitektur og utsikt over Lazienki-parken byr på en uforglemmelig opplevelse. En lunere og mer historisk atmosfære finner man i gamlebyens varierte Fukier, med sine mange ulikt innredede saler, eller i Sekret, som dyrker det polske kjøkken og er innredet i autentisk middelalder stil.

For en virkelig eksotisk tur på byen til slutt kan man legge veien innom isbaren i Panska-gaten, der man kan sitte på pelssofaer eller få servert vodka i glass laget av is – i et rom som holder minus åtte grader, og der alt er laget av is!

Warszawa er også en glimrende by for shopping. Aller mest eksotisk er kanskje Europas største loppemarked i Praha-distriktet, som åpner allerede klokken 6 om morgenen, men som også kan by på massevis av spennende mat og snacks fra de utallige bodene. En totalt annerledes opplevelse får man i det virkelig enorme Arkadia-kjøpesenteret, som man lett kan komme til med buss, metro eller trikk. Her kan man finne butikker fra omtrent hvert eneste motehus eller merkevare av betydning. Er det derimot antikviteter, bøker, lærprodukter eller håndlagde smykker du er ute etter, er det definitivt gamlebyen du bør traske rundt i. Uansett vil du oppdage at Warszawa har noe for enhver smak.

GRUPPEREISER

ER DERE 10 PERSONER ELLER FLERE?

Vi skreddersyr deres gruppereiser og turprogram etter behov og ordner alt fra A-Å.
Få et uforpliktende tilbud!

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no