Skottland/Edinburgh

Edinburgh er en liten storby, velegnet for spaserturer, og ligger vakkert til på sørbredden av fjorden Firth of Forth. Hva med en gruppereise til Edinburgh?

Få et uforpliktende tilbud!
x

Edinburgh er en liten storby, velegnet for spaserturer, og ligger vakkert til på sørbredden av fjorden Firth of Forth. Hva med en gruppereise til Edinburgh? Byen med de sju høydene preges naturligvis av Edinburgh Castle, som nest etter Tower er Storbritannias best besøkte turistattraksjon.

Edinburgh forhekser alle. Klippen med det berømte slottet viser hvor man befinner seg i byen, og er en påminnelse om Skottlands blodige historie, med Braveheart, Mary Queen of Scots og Bonnie Prince Charlie. Her har forfattere blitt inspirert til klassiske litterære figurer som dr Jekyll og mr Hyde, Sherlock Holmes og ikke minst Harry Potter. Ikke rart at spøkelsesvandringer i de dystre smugene er en av byens største turistattraksjoner.

Ved inngangen på Castle Esplanade finner den verdensberømte Edinburg Military Tattoo sted tre uker i august hvert år. Her begynner også byens viktigste gågate, The Royal Mile. Gaten går tvers igjennom Old Town, og slutter ved The Palace of Holyroodhouse, som en gang var Mary Queen of Scots’ hjem, og som nå er den britiske kongefamiliens offisielle skotske residens.

New Town ble anlagt på 1700-tallet, ettersom den gamle byen var blitt så skitten at den var helsefarlig. Nå for tiden anses bygningene ved Princes Street, George Street og Queen Street for å være det største og best bevarte eksemplet på georgiansk arkitektur i hele Europa.

Gruppereise til Edinburgh – Skotland har mye å tilby

En ting det ikke er manko på i Edinburgh, er tradisjonelle puber med ordentlige ale, mange ølsorter og et gigantisk utvalg av whisky. Alt annet enn skotsk single malt er selvsagt bannlyst. Men her finnes også steder med levende musikk, og barer og klubber med paraplydrinker og discodunk. Bestill en gruppereise til Edinburgh!

Spise:
Skottlands mest kjente spesialitet er Haggis, kokte innvoller – strupe, lunger, hjerte og lever – av får. Ingrediensene kokes og hakkes, og sys deretter inn i fårets magesekk. Tilbehøret består av potetmos, most kålrot og en skvett whisky. Men ta det rolig, Edinburgh er en kosmopolittisk by også hva gastronomien angår. Her finnes mat fra alle verdenshjørner, og i alle prisklasser.

Shopping:
Edinburgh er et paradis for ihuga shoppere. Ettersom bykjernen er så kompakt, kan du dessuten være trygg på at du ikke går deg bort. Den som leter etter souvenirer og tradisjonelle skotske ting, finner alt hun leter etter i Old Town. Langs hele Royal Mile er det tett med butikker som tilbyr skotske spesialiteter som cashmeregensere og lammeullgensere, kilter, sekkepiper og antikviteter. Her finnes også Royal Mile Whiskies, forretningen som selger over 100 sorter singe malt-whiskyer, og som har et meget kunnskapsrikt personale. Glem ikke smågatene, de såkalte closes, som ikke bare skjuler hyggelige bakgårder, men også ostebutikker, juvelérforretninger og kiltdesignere. Når du blir sliten i shoppingbena, kan du få nye krefter av en pose shortbread, de typisk skotske kjeksene som selges overalt.

På Princes Street i New Town ligger de heftige boutiquene og varehuset Henners, som har vært skottenes favoritt helt siden det åpnet i 1838. Ved Andrew’s Square ligger flashy Harvey Nichols, der man over fire etasjer kan fråtse i designklær fra Chloé, Donna Karan, Prada, DolceGabana, Christian Dior med flere. Louis Vuitton ligger i Multrees Walk like i nærheten. Også George Street er verdt et besøk. Denne gaten blir stadig mer populær, med sine spesialbutikker og hyggelige kafeer.

Se og gjøre:
Edinburgh slott

Her befinner kronjuvelene og the Stone of Destiny seg – de skotske kongenes kronigssten, som i 1996 endelig ble tilbakeført til slottet. Edinburgh Castle besøkes hvert år av en million mennesker. Selv om slottets historiske betydning er den sterkeste tiltrekningskraften, får man en spektakulær bonuseffekt – utsikten over Edinburgh. Dette kan bare oppleves på en gruppereise til Edinburgh!
Camera Obscura and World of Illusions
Prinsippet med camera obscura har vært kjent i over 900 år, men fascinerer fortsatt gammel som ung. Klyv inn i det mørke rommet og spioner på folk på gaten utenfor!

The Scotch Whisky Experience
Har man ikke tid til å kjøre rundt til Skottlands destillerier, er dette senteret et perfekt alternativ. Her kan man ta til seg alle den skotske whiskyens hemmeligheter, både bokstavelig og billedlig talt.

Historiskevandringer / Spøkelsesvandringer
Under ledelse av en blek guide i svart kappe får du vite alt om pest, likplyndring, krig, opprør og annen djevelskap opp gjennom århundrene. Det høres kanskje dystert ut, men vandringene er likevel utrolig populære.

Rosslyn Chapel
Rosslyn Chapel er åsted for det dramatiske høydepunktet i Dan Browns suksessbok da Vinci-koden, og rommer også i virkeligheten mange spennende mysterier.

Royal Yacht Britannia
Utforsk et fantastisk flytende museum og bli med på en reise i kongelige fotspor på Royal Yacht Britannia, i Edinburghs historiske havn i Leitj. Med en audioguide kan du få innblikk i livet hos de britiske kongelighetene før du nyter en kopp te på Royal Deck Tea room.

Bestill et uforpliktende til fra oss på gruppereise til Edinburgh!

GRUPPEREISER

ER DERE 10 PERSONER ELLER FLERE?

Vi skreddersyr deres gruppereiser og turprogram etter behov og ordner alt fra A-Å.
Få et uforpliktende tilbud!

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no