Tyskland/München

Når man nevner Oktoberfest og Hofbräuhaus blir det av mange assosiert med München. Bortsett fra dette er München også et metropol for kunst og kultur og BMW.

 

Få et uforpliktende tilbud!
x

Når man nevner Oktoberfest og Hofbräuhaus blir det av mange assosiert med München. Bortsett fra dette er München også et metropol for kunst og kultur og BMW. Med haugevis av museum og gotiske katedraler. Museene viser også haugevis av imponerende samlinger.

I München kan du for eksempel besøke det imponerende barokkpalasset litt vest i München som var bygd sin et sommersted fir de folkevalgte for det bayerske folket. I dag er hovedbygningen blitt omgjort til et museum og i den store parken er det både bygninger, paviljonger og en kafé.

Er du interessert i teknologi kan du dra innom verdens største museum innenfor forskning og teknologi, som er lokalisert ved Isarelven i München. I dette museet finner du alt fra tekniske metoder til astronomi. Du finner også rikelig med historiske gjenstander som den første dieselmotoren. Det finnes to avdelinger i museet. En i Schleissheim som er nord i byen med fokus på blant annet fly. Og en i Theresienhöhe med fokus på landtransport. Er du interessert i nano og bioteknologi er dette den siste tilveksten til hovedmuseet. Så dette er absolutt verdt og få med seg.

I München kan du både nyte en rolig tur og stikke innom et av byens storslagne museer eller katedraler samt parker. Eller om du er interessert i litt mer byliv har du muligheten til å oppleve byens musikkultur som strekker seg fra pop til jazz. Eller selvfølgelig generelt byliv. Ellers fra det er det muligheter for å se den spektakulære Allianz Arena som ble bygd for fotball VM i 2006, som nå brukes av Bayern München, Og kanskje får du til å med tak i en kampbillett? Uansett kan München by på storslagne opplevelser.

Gruppereiser til München – Tyskland har mye å tilby

Man kan ikke komme utenom at München er ølets hovedstad med sine 7 bryggerier, verdensberømte Hofbräuhaus og selvfølgelig oktoberfesten. Om du vil lære om brygget, så er museene The beer og oktoberfestmuseet plassen for deg. Renhetsloven fra 1516, ølets historie og selve bryggingen er ting du lærer på disse museumene. Selve Oktoberfesten har en lang historie i en nasjonal ferie som var ment til å feire Ludvig I´s bryllup med prinsesse Theresa Van Sachsen-Hildburghausen. Oktoberfest er i dag en av verdens aller største festivaler. Museet viser også hvordan et typisk middelklassehjem i München ser ut.

Når vi snakker om Oktoberfest feires det i 16 dager i slutten av september. Da forvandles Theresienwiese i München til det som fremstår som verdens største sammenkomst. Dette er en ølfestival men er også mye annet gøy som skjer i løpet av dagene.

GRUPPEREISER

ER DERE 10 PERSONER ELLER FLERE?

Vi skreddersyr deres gruppereiser og turprogram etter behov og ordner alt fra A-Å.
Få et uforpliktende tilbud!

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no

Din Reisepartner AS, Stadionveien 21, 4632 Kristiansand, Norge +47 38 04 31 00 post@dinreisepartner.no